Ett epileptiskt anfall...

...eller möjligen en hjärtinfarkt el. två kommer jag få om jag inte varvar ner nu.  Jag har varit som en duracellkanin hela veckan, helt hypad och det har inte gått att höra ett ord av vad jag säger för jag pratar så snabbt att det bara smattrar.

detgårinteattumgåsmedmigförjagärheltloco
ochjagkaninteståstillfördetbaraspritterihela
kroppenpåmigochjagfårdampvarannansekund
ochkannånbaragemiglugnande?!

Det är min tidiga dag idag, varför fick inte jag gå på den tidiga lunchen?!
...detta är mycket oroande.

Jag är obeveklig

För ett tag sedan satt jag på ett krångligt ställe med ungefär en triljon olika telefontider, och ytterligare ett par tusen förordningar om vem skulle ta vilket samtal från den och den personen. Det var med andra ord som en jävla labyrint att få fram kunderna till rätt person, de kunde bara släppas igenom om de sa det magiska ordet och då blev det som sesam öppna dig och alla levde lyckliga i alla sina dagar.
Olyckligt nog var det väldigt få som sa det magiska ordet, och därav ett stort missnöje som naturligtvis togs ut på dörrvakten, a.k.a.  Linn Taylor.
En dag ringde det en mycket myndig man som inte hade ett enda magiskt ord på fickan, det hela urartade till, ja vad som nästan, måste liknas vid ett gräl även om tonen var förhållandevis artig. När måttet var rågat för den myndige mannen förolämpade han mig med att fråga något i stil med om jag någonsin funderat på att jobba som byråkrat på en polisiär myndighet. Mitt svar på det blev tyvärr:
-Du är dum!  

Sen kokade jag av ilska, och av frustration över att min annars så väl upphållna fasad rämnade med att jag uttryckte mig på samma sätt som en femåring...


"Byråkrati
är den struktur och uppsättning regler som skapats för att styra en vanligen större organisation. En person som ingår i en byråkrati kan kallas byråkrat. I nedsättande bemärkelse betyder termen ämbetsmannavälde. Även om alla större organisationer har någon form av struktur som kan kallas byråkrati, används termen ofta i nedsättande bemärkelse om administrativa apparater som uppfattas som alltför omfattande eller ineffektiva."


Såhär i efterhand har jag kommit över det har med att han ansåg mig vara omständig och ineffektiv, för för guds skull så var det ju precis vad det där stället var, utan istället ser jag det positiva: Linn Taylor är obeveklig.


Myrans pizzeria

Jag bor ovanpå en pizzeria, men tro det eller ej äter jag nästan aldrig pizza. Jag äter enbart pizza när jag är extremt miserabel, typ väldigt bakfull eller sjuk. Detta inträffar knappt en gång i månaden. (Resten av tiden är jag fabulous.)

Som ni förstår är jag alltid rätt sjavig när jag handlar på min pizzeria, det är inte direkt någon babe som glider in.
Därför vill jag tillägna detta inlägg till pojkarna som arbetar Myran.

Alla gånger jag handlat där, med ett undantag, har jag kallats för damen, fått flirtiga blinkningar och extra pålägg. En gång kom jag till och med dit efter stängning och då satte dem på pizzaugnen igen, bara för min skull! När man ska gå hem med maten gastar dem alltid trevlig kväll och smaklig måltid och kom hit igen och så vidare och såvidare så att det nästan susar om öronen. Enda gången detta inte inträffade var när jag kom dit i sällskap av en man, då möttes jag av äcklig pizza och tjuriga servitörer. Ett bevis för hur mycket de älskar mig.

En eloge till Myrans pizzeria för att de alltid behandlar mig som om jag vore gjord av guld!

Svenska kyrkan

Jag har nyligen gått ur Svenska kyrkan. Det tog sin lilla tid, eftersom den blanketten inte finns att ladda ner på Svenska kyrkans hemsida, och det krävdes ett par ilskna mail fram och tillbaka. Slutligen skrevs papper under och beräftelsen kom.

Jag är nu troslös. (hahahaha hej barnslig)

Men, gräset är ju alltid grönare på andra sidan, och nu lagom till mitt utträde har jag förälskat mig i en kyrka. Jag, som förövrigt varit totalt ointresserad av giftermål tidigare, måste få gifta mig i den kyrkan! Jag kan inte sluta tänka på hur vackert det skulle vara att skrida fram i gången med en böljande sidenklänning och alla beundrande blickar.....

Anyways, måste hitta en man först. En man som är med i Svenska kyrkan, så tyvärr måste jag säga bye bye till alla judar, muslimer, buddhister och andra troslösa män!

Oscarskyrkan, en dröm med tinnar och torn:

Teknikens underbara värld

Förmiddag
Mitt mål idag är att stå hela förmiddagen. Mest för att det är kul att leka med mitt höj- och sänkbara skrivbord. När jag jobbade på Konsum en gång i tiden tänkte jag stå i kassan. Det höll i typ ett halvt pass, jag får ont i ena knät. Jag tror att jag eventuellt har världens klenaste kroppskonstitution. Jag har stått i två timmar och mitt knä gör redan ont.

Jag får blåmärken väldigt lätt också, så nu efter helgen ser jag lite ut som en geopard. Fast jag hade hellre sett ut som en panter, mycket ballare. Kanske kommer jag att vara en panter efter Roskilde.

Eftermiddag
Vi har en massagestol här på jobbet.  Idag på lunchen tänkte jag få en avkopplande stund så jag bokade in mig på 11:40-12:00 passet.
Jag tror jag sällan har varit så spänd som efter de 20 minuterna. Det var som att gå på Grönan. Man åkte upp och ner, och blev klämd både här och där. Jag tror att jag var fel storlek för stolen för det blev väldigt mycket huvud/rumpmassage... vilket ifs inte var helt fel.
Jag valde programmet "Klassisk massage" och det känns verkligen som det ligger någon under stolen och klämmer på en, liten och oskyldig som jag är tyckte jag att det var rätt busigt. När stolen till sist skulle chop-chopa sådär som man gör med kanten av handflatorna började jag skratta okontrollerat, hela jag låg ju och skakade som en geléklump.

Betyg: Mer kul än avslappnande, men man får ju en paus från jobbet. Lite hårdhänt (trodde ett par tre revben skulle ryka), men det finns tydligen mildare program att välja mellan. Hörlurar som sitter fast bra rekommenderas, annars åker de ur.


4 blåmärken av 5


ze art on ze pozt-it

På eftermiddagen har jag utvecklat min plågade konstnärssjäl och skapat ett nytt verk.

Jag har främst arbetat med tipex, post-it (gul) samt röd och blå bläckpenna. För att alla ska få ta del av detta verk, och eventuellt bjuda en tusenlapp eller två (det är trots allt väldigt nyskapande) har jag gjort mitt yttersta för att återskapa mitt mästerverk i paint.

Håll till godo, här kommer det!En liten insats

Det slog mig häromdagen att jag ju ska åka till Roskilde om bara ett par dagar. Har jag ordnat med någonting? Nope. Och planerings/kontrollfreak som jag är fick jag lite panikångest.

Så nu är kalender fylld med små förberedande aktiviteter - typ låna ryggsäck av Jonas, hämta tält och sovattiraljer i Årsta, tvätta kläder, köpa våtservetter och tubost m.m. Ja, och så har vi tydligen mexicotema i campet så poncho och sombrero bör införskaffas, var man nu hittar det....
Är det obligatoriskt att dricka tequila då också? För i sådana fall lär jag inte komma ihåg mycket av denna resa.

Jag kollade även upp spelschema och försökte sammanställa en liten lista:

THURSDAY 03.07.2008
22:00-Orange-RADIOHEAD
22:30-Arena-THE HELLACOPTERS
22:30-Pavilion-SÄKERT!

FRIDAY 04.07.2008
14:00-Odeon-KATE NASH
19:30-Orange-KINGS OF LEON
22:00-Cosmopol-ROBYN
00:00-Astoria-FEDDE LE GRAND & FRIENDS
01:00-Orange-THE STREETS
03:00-Pavilion-FAMILJEN

SATURDAY 05.07.2008
14:30-Odeon-JOSÉ GONZÁLEZ
23:00-Odeon-LYKKE LI
01:00-Orange-THE CHEMICAL BROTHERS

SUNDAY 06.07.2008
22:00-Orange-JAY-Z


Och såhär blev den alltså. Jay-Z missar jag ju, åker hem på söndag eftermiddag. Sen lär ju en hel del falla bort, och annat komma till. Brukar vara så.

Igår var jag och Katta, helt själva omg!, och såg Sex and the City. Det var väldigt romantiskt. Jag tyckte filmen var bra, svårt att följa upp en serie liksom. Fast jag hoppas att det inte blir någon efterföljare, enough is enough. (Filmrecensent=framtida yrke?)

Direktörslunch

Idag tar jag direktörslunch.

Jag firar med ett paket nudlar med kycklingsmak, och en promenad i de fina kvarteren på Östermalm.

Hoppas det inte börjar regna.


Ps. Läste igenom vad jag precis skrev och hittade fyra stavfel, min hjärna har verkligen tagit stryk efter den här helgen.

Skicka brev

Idag fick jag i uppgift att lägga ner 200 inbjudningar i 200 kuvert. Nemas problemas, saker och ting är ganska dött inför midsommar så alla extrasysslor mottages med tacksamhet.

Sagt och gjort, inbjudningarna är ilagda och nu återstår endast att klistra igen kuverten. Jag tänker att med en blöt trasa kan jag snabbt och lätt fukta limmet och klistra igen.

Men dessa brev vet vad äkta vara är, och inget annat duger. Limmet behöver det taylorska salivet för att fungera, och vem är jag att neka det? Så, jag börjar naturligvis slicka igen kuverten.

Efter ca 70 kuvert och när salivet blivit som torkad sarre i hela munnen kommer vaktmästaren ner och meddelar att han har en maskin som sköter igenklistringen.
MY ASS. Jag är bättre än vilken maskin som helst!

Hur som, är det någon som har någon uppgift på hur många livshotande kemikalier det finns i kuvertlimmet?

/Lite orolig

Välbehövlig tisdagsledighet

Efter att ha jobbat måndag-måndag och toppat helgen med två fina pass på Village var man rätt körd i huvudet. Så när adecco ringde 06:45 tisdagmorgon och meddelade att jag var obokad under tisdagen gräts det inga floder.

Gud vad skönt att göra ingentinf alls, typ.

Fast sen så dammsög jag, för det hinner jag aldrig annars. Efter det tvättade jag en jacka och två par skor som såg för bedrövliga ut, för det hinner jag aldrig annars. Sist diskade jag, för det hade jag uppenbarligen inte hunnit med den gångna veckan.

Helvete. Jag får hem brev om pensionssparande. Jag städar på min lediga dag.

Jag har blivit gammal, i förtid. Jag känner att jag kanske måste flippa helt;  pierca mig, åka på munkvandring i tibet, gå med i en sekt.

På eftermiddagen ringde Hedvig helt otippat, så vi bestämde lekträff. Jag kom en halvtimme efter utsatt tid, men det kan göra Hedvig gott för annars får hon hybris.

Vi lallade runt lite på stan. Hedvig tjatade om en massa väskor hon ville ha, och jag hittade en väska på Beyond Retro som jag inhandlade. En liten svart läderclutch att ha alla gånger jag går ut, vilket inträffar läskigt sällan nu för tiden. Jag betalade även handpenning på en klocka som jag har beslutat ska bli min 20-års präsang.... i slutet av september. Här gäller det att ha framförhållning. Väldigt svart och tjusig är den iaf, från Rado.Sedan begav vi oss till min våning i Svedmyra där vi pratade sönder varandra och blev rätt sviriga på ett glas vin och en burk öl. Vid midnatt lämnades jag åt mitt öde, Hedvig skulle möta sin käresta (för nattliga äventyr får vi anta.)

Over and out!

Långa ord

Alltid när någon har frågat mig om ett långt ord har jag sagt

Nationalencyklopedin. Fairly good, det är ju ändå 20 bokstäver.

Men så härom dagen mötte jag på ett nytt ord, en ny favorit

Kommunikationsundersökningar. 28 bokstäver!!! utbrast jag lyckligt, varpå samtliga i receptionen kollade snett på mig. Men jag bjuder på det, en mäktig känsla.


omg

Jag döööör,

Han kör motorcykel också, så h e t t.

Ta mig med.

IDIOTO!

WHYYYYYY?!

Varför måste jag vara så töntig? ..varför kan jag inte få vara cool bara en enda dag..?

Jag har på senaste tiden regraderat till en liten skolflicka som rodnar och skruvar på sig i, ja i princip, alla situationer. Så fort det blir lite jobbigt blir jag rudolf all over the face. KUL. Jamen verkligen. Det hade varit okej om jag var liten, söt och med långa blonda flätor (och yngre ja). Nu ser jag ju bara efterbliven ut, helt socialt inkompetent.

Jag har väl aldrig rodnat förut?!

..jag kanske har cancer?
..jag kanske dör om tre månader?
..jag kanske har den där blodsjukdomen som den ryska tsarfamiljen hade?

Det bästa av allt är att det jobbar en sjukt snygg kille här, och att så fort han är i närheten blir jag helt handlingsförlamad, panikslagen inför utsikten att jag kommer rodna och börjar mumla obegripligt.

Jävlar, jag vet hur man gör ett slående intryck!


Insida vs. utsida

"Det är insidan som räknas." ...eller?

I dagens samhälle (skönt att börja lite lagom pretentiöst) är vi allt mer ytliga. Jag tror att det är för att vi har så ont om tid och så mycket stress. Vi har inte tid att gå på djupet, att se förbi omslaget och allt tjafs runt i kring.
Är du på krogen och vill ha ett ragg kör du ju på nån som ser (snygg), kåt och villig ut... inte någon grå mus i hörnet som kanske, men kanske inte kommer göra din kväll minnesvärd.
Ska du läsa en bok tar du naturligtvis den med det mest slående omslaget, för bra utsida borde ju vara lika med bra insida.
Och om inte så har du ju iaf en utsida som är bra, right?

Det satt en farbror och rökte pipa i solen utanför jobbet idag. Vad mysigt tänkte jag att det jobbar riktiga farbröder på mitt jobb. Jag satt där och smygiaktog farbrorn, och la märke till att han hade Tiger of Sweden-strumpor
i ett par ecco-skor.

Vad är poängen med att ha någonting fint på insidan om utsidan är så ful att man smäller av?!

Dagens ord blir därför kombinera.

Kombinera ett catchigt inre med ett läckert yttre et voilá - du har funnit den gyllene medelvägen!

You can't win them all


Morgonrundan

Då var morgonrundan avklarad. Klockan är 10:00 och jag har avverkat alla mina favoritbloggar. Först en sväng in på Elin Klings blogg, sen till Linn Gustafssons, vidare till stureplan.se där Hibbs, Smeten och kanske Sofies och Fornis snabbt läses. Över till 1000apor där jag läser Klaras, Calles och Alex bloggar. Kanske tittar in på någon av de andra om de ser spännande ut. Sist men inte minst blir det finest.se där jag kollar in vad Katrin Schulman har haft för sig.
Färdig.
Jag vet inte riktigt vad jag ska roa mig med fram till 11:30 då det är lunch, men det löser sig nog. Jag har hopp.

Eftermiddagen bjuder vanligtvis på en ny runda med bloggarna, lite nyhetsuppdatering på aftonbladet och ibland är jag lite wild'n'crazy och kollar in nya bloggar, spelar harpan och ser vad nytt som hänt på facebook.

Jag har ett hårt jobb och ett hårt liv.


Gjorde ett bildsök på "hard work" på google, och den här bilden dök upp. Jag begrundade det ett slag...

Sleep walker 2008

Jag har en förmåga att drömma mycket intensivt, och verkligt. Jag är oftast hemma fortfarande även om lägenheten brukar vara sammankopplad på nån vänster med jobbet, krogen etc och det finns alltid andra personer i min lägenhet.
Okej, alkohol har ofta en del i det hela.

Så, inatt var det alltså dags igen. Jag ligger utspridd på min säng som en sjöstjärna utan täcke, naken givetvis, eftersom det är ca 30 grader celsius i min lägenhet dygnet runt under sommaren.
Så vid två-tiden,kanske, vaknar jag till av att det luktar bajs. Det luktar verkligen som om någon har en kraftig diarée och har beslutat sig att mitt hem är en allmän toalett.

Så, föreställer jag mig, sätter jag mig upp och sniffar eftertänksamt i ett par ögonblick. Funderar lite, klipper lite med ögonen. Och då kommer jag på att men visst var det så att det var någon kille här, visst? Han måste vara på toaletten, och det är därför det luktar skit.
Helt plötsligt blir jag pinsamt medveten om att jag är naken, och det vore ju katastrof om denna bajsande man såg mig så. Så tyst lindar jag in mig i täcket och tassar ut i hallen...

Jag gläntar försiktigt på badrumsdörren... det är släckt där inne. Och nej, det är tomt.
Okej, ingen person i badrummet, hallen eller rummet... och dörren är låst. Det är nog ingen bajsande man som varit i min lägenhet.

Jag går och lägger mig igen och somnar om, nästan helt övertygad om att det inte har varit någon hemma hos mig och gjort stora B. Nästan.

För facebook är kul


iPhone 3G

Guten morgon!

Har spanat in den här iPhone 3G och känner att det eventuellt kan vara en ny kärlek. Jag känner definitivt att vi connectar på ett högre plan. Jo, det är nog min andra, bättre hälft.

Jag visste att det skulle bli en fin dag!

"Kärlek och romantik dominerar i tecknet, och mycket tyder på att Amor engagerar sig i din tillvaro."
Dagens horoskop, Metro...blir ingen bild dock eftersom blogg.se är lite efterblivet

Grabbarna på stan!

image7

alla mina kycklingar

Idag promenerade jag förbi ett dagis på min lunchrast. Alla barn och personal är naturligtvis ute i det fina vädret. En manlig lärare ropar högt och klart:

-Alla späckhuggare kommer hit!

Och för en kort sekund funderade jag på om det barngruppen eller kollegorna han ropade på.

Spå i kort.

....helt plötsligt har jag blivit värsta gamblern.

Jag har fått  harpan att gå ut TYP 5-6 ggr.

image6Så jag antar att jag har en tämligen kärlekslös sommar att vänta!

Today is the tomorrow I was so worried about yesterday, mhm.

Igår gjorde jag och Cissi stan, vi grundade med lite leftovers från hennes studentmottagning hemma i min våning  och sen satt vi på Snaps och tjattrade. Sen skulle vi få sällskap av ett par filmregissörer, visst låter det bra?, men de var too cool for school så vi fick bege oss hem i stället. OCH VETU vi lämnade två nästan fulla öl när vi gick, var är världen på väg?!

Jag tonade håret igår också, och lyckades färga valda delar av panna och axlar. Det ser ut som åldersfläckar, en liten preview påhur jag kommer se ut som gammal.
image5

mera helg, tack.

En GRYM helg, om man mätte hur bra en helg är efter antalet skador så var det här nog en av dem bästa helgerna hittills.

Fre: Raka vägen till Cissis studentmottagning efter jobbet. Jättegod mat och ett stort förråd av alkoholhaltiga drycker och ett mycket trevligt sällskap därtill. Blev nog något på kanelen, och hade väl ut ett glas eller två... mest över mig själv till mitt försvar.
Sedan bar det av till tekniska, där Kiss-konserten mullrade på, där jag tog bussen till Norrtälje. Somnade in rätt bra på bussen, vill jag minnas.

Lör: Upp i ottan, mocka, rida, rasta jyckar... In till Norrtälje igen, köpa bok och målarfärg. Bussen hem till stan igen efter det. Somnade igen på bussen, ren tur att jag inte däckade på mannen i sätet brevid.

Hemma, duscha, fixa, dona... Åka till Jossans 21 års kalas. Ringde Katta på vägen dit, hon och David hade tagit en något lång power nap och var minst sagt stressade. Ringde Sophie, och det är att ta i i underkant och säga att hon var på uselt humör, hårkris var det visst. Det löste sig dock sedan, frid och fröjd igen.
Hos Jossan var vi väl i runda slängar 15-20 pers, mest partyglada flickor, 18 flaskor vin och ett par öl ovanpå det. När högtalarna väl anläde vid tio snåret kom festen igång på allvar, det var nog ett par grannar som önskade livet ur oss... men det var vi för glada för att bry oss om.
Vid kvart i 12 kom alla taxibilarna som skulle ta oss vidare till Ambassadeur. Att styra upp vem som skulle sitta var var ju som att ha hand om en grupp 3-åringar. Lyckligtvis åkte jag med Taxi Sthlm och alla andra 020, så det var inte mitt problem.
Väl på Ambassadeur dansades det in på småtimmarna, en viss panik utbröt när kl. närmade sig 3.. men sen lugnade det ner sig eftersom det inte stängde förän 4...
Hur som togs det nog en sväng förbi Labbet (usch) innan hemgång, imponerande uppslutning dock måste jag säga. Och det är väl sällskapet som gör stället?
Lyckades ta 195... måste ha promenerat bort till kungsan ja. Vagt det där. Slocknade som ett ljus på bussen (vad är det med mig och bussar....) Vaknade väl i typ Högdalen, och fick alltså ta en extra tur Hagsätra och tillbaka innan jag hel (?) och hållen kom till Svedmyra och säng, ljuva säng.

Sön: Väcktes vid 12 av min far som övertalade mig att komma med på brunch. Inspekterade skadorna och fann ett stycke bula i bakhuvudet, en krossad armbåge och ett ganska ballt blåmärke på skenbenet. Vad det gällde bakfyllan så var den tro det eller ej inte där. Jag måste ha varit snäll på sistone.
Brunchade på Skanskvarnen (heter den så...?) och tog mig senare till Rålis där Beccie, Etta, Heddopeddo+man väntade med singoallakakor och snaskigt skvaller.
Efter det tillbaka till Årsta där jag hjälpte syster med matten och käkade sushi.
Tog mig senare något avtrubbad hemåt och rasade i sängs.

Vilken helg!

För övrigt är det gudomligt att ha busskort igen efter en vecka utan. Jag blir stressad av bussremsor.

PS. Jag har ett myggbett på halsen, ett äkta sugmärke!

RSS 2.0